Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht o.v.

Kraaienlaan 85

2566 RE 's-Gravenhage
Vraagprijs € 1.110.000,- k.k. Verkocht onder voorbehoud

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1950 Woonoppervlakte 191 m² Aantal kamers 8
Lees meer

Omschrijving

Kraaienlaan 85, Vogelwijk

Prachtig gerenoveerd, uitgebouwd en verduurzaamd 3-laags herenhoekhuis met een woonoppervlakte van 191 m² op een prachtige locatie in de zeer gewilde Vogelwijk.

Deze woning staat op een perceel van 391 m² met een zeer zonnige en fraai aangelegde...
Lees meer

Omschrijving

English translation below
Kraaienlaan 85, Vogelwijk

Prachtig gerenoveerd, uitgebouwd en verduurzaamd 3-laags herenhoekhuis met een woonoppervlakte van 191 m² op een prachtige locatie in de zeer gewilde Vogelwijk.

Deze woning staat op een perceel van 391 m² met een zeer zonnige en fraai aangelegde achtertuin met zonneterras van 189 m² met aan 3 zijden vrij uitzicht. Aan de zijkant van de woning een oprit met plek voor 3 auto’s en een eigen oplaadpaal voor een elektrische of hybride auto.

Het herenhoekhuis beschikt op de begane grond over een grote woonkamer met achter-aanbouw, 2 aparte kamers waarvan 1 ruimte niet alleen vanuit de woonkamer maar ook van buiten toegankelijk is via een aparte deur en die op deze wijze dienst kan doen als bijvoorbeeld praktijkruimte aan huis en de andere kamer toegankelijk is vanuit de woonkamer via een origineel schuifseparatie. Op de begane grond ook de open keuken met echt kookeiland en bijkeuken en een wasruimte. Vanuit de lichte achter-aanbouw toegang tot de enorme grote en prachtig (nieuw) aangelegde tuin met verhoogd terras, veel groen en een houten tuinhuis.

Op de 1e en 2e verdieping 4 slaapkamers, een grote badkamer met alle gemakken op de 1e verdieping en een extra badkamer op de 2e verdieping.

Deze woning is in de afgelopen 5 jaar volledig gerenoveerd én extra geïsoleerd en verduurzaamd met o.a.HR ++ glas, vloerisolatie en vloerverwarming, dakisolatie, voorzetwanden, een lucht-water warmtepomp en zonnecollectoren. Tevens beschikt de woning over een geavanceerd alarmsysteem. Een uitgebreide lijst met alle afzonderlijke items van de renovatie en verduurzaming is beschikbaar.

Dit heren(hoek)huis ligt aan een statige laan in de prachtige Vogelwijk, op loopafstand van het Noordzeestrand en toch nabij alle grootstedelijke voorzieningen. Het winkelcentrum aan het De Savorin Lohmanplein, de badplaats Kijkduin, HTM bus 24, Randstad Rail 3, de Internationale en de Europese School, veel sport - en recreatiemogelijkhedenen de uitvalswegen richting het Rijkswegennet liggen allemaal op 5 tot 10 fiets – of rijminuten.

Indeling:

Begane grond
Via voortuin iets verhoogde entree van de woning. Hal met meterkast, ingebouwde garderobekast, vaste houtentrap naar de 1e verdieping en apart toilet met fontein. Vanuit de hal een loopdeur naar de technische ruimte met aansluiting wasmachine, CV combi ketel, lucht-water warmtepomp, boiler en converter voor de zonnepanelen. Daar weer een loopdeur naar bijkeuken en keuken.
Links in de hal een glazen deur met toegang tot de woonkamer met werkende open haard, erker, open keuken en bijkeuken en openslaande deuren naar het zonneterras en de tuin (WZW)). Vanuit de woonkamer toegang tot de aparte werkkamer aan de zijkant van het huis die ook buitenom benaderbaar is met een eigen toegang en een zitkamer/lounge/tuinkamer aan de achterzijde. De zitkamer is afgescheiden met een van de eerste verdieping hergebruikte originele schuifseparatie. De achterzijde is nieuw aangebouwd, is heel licht door een prachtige lichtkoepel en beschikt naast de zitkamer over een eetkamergedeelte en een prachtige open keuken en bijkeuken.
De keuken bestaat uit een kookeiland met een 6-pits gasfornuis en een enorme heteluchtoven (F. Bertazonni) en opbergruimte. De afzuigkap van het kookeiland is geïntegreerd in een verlaagd plafond. De achterwand beschikt over een SMEG vaatwasser, een Amerikaanse koelkast van Samsung en een RVS spoelbak met mengkraan. In de belendende open bijkeuken een achterwand met een combisteamer en inbouw koffiemachine (beiden AEG). Aan de overzijde hiervan een wand met een combimagnetron en een aanrecht met RVS spoelbak met mengkraan en sproeikop.

Vanuit de gehele achterzijde openslaande deuren naar het zonneterras en de prachtige tuin. Op het zonneterras aan de zijkant een overdekte, open berging die dienst doet als fietsenstalling. Deze is via een poortdeur aan de zijkant te bereiken. Vanaf het verhoogde terras aan de woning een prachtig uitzicht op de fraai aangelegde tuin met veel zon - en schaduwplekken en een ruim bemeten houten tuinhuis.

1e verdieping
Via een houten trap in de hal naar de 1e verdieping. Overloop met apart toilet met fontein. Vanaf de overloop toegang tot de (ouder)slaapkamer aan de voorzijde. Deze slaapkamer geeft toegang tot een grote ‘inloopkast’ (voorheen een kleine slaapkamer). Aan de achterzijde een tweede (slaap)kamer. Beide (slaap)kamers hebben een loopdeur naar het balkon aan de zijkant van de woning (ZZW). Op deze verdieping een grote badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel, handdoekenradiator en vloerverwarming met een loopdeur naar het dak van de uitbouw.

2e verdieping
Met een houten trap naar de 2e verdieping. Overloop met toegang tot de L-vormige (slaap)kamer aan de voorzijde met dakraam en wastafelmeubeltje. Aan de achterzijde een (oudere) dakkapel met de tweede (slaap)kamer met een wastafelmeubeltje. Op deze verdieping ook een badkamer met inloopdouche en toilet.
Op de overloop ook een luik met vlizotrap naar de vliering.

Bijzonderheden
Eeuwigdurende erfpacht
Canon in 2018 in verband met de herziening per 01-01-2021 eeuwigdurend afgekocht
Afkoopwaarde € 118.500,00, meegenomen in vraagprijs
Bouwjaar 1950
Bescherm stadsgezicht Vogelwijk
Woonoppervlakte 191 m²
Perceelgrootte 391 m²
Fraai aangelegde tuin met zonneterras (totaal 189 m²) op het zuidwesten, met meer dan voldoende schaduw – en zonplekken en een groot tuinhuis
Aparte fietsenberging links van het zonneterras, bereikbaar via poort aan zijkant woning
Aan de achterzijde nieuwe aanbouw met grote lichtkoepel
Woning is in de afgelopen 5 jaar volledig gerenoveerd en geïsoleerd (HR ++ glas, vloerisolatie en vloerverwarming, dakisolatie, voorzetwanden)
Woning is volledig verduurzaamd (isolatie, lucht-water warmtepomp, zonnecollectoren) die ook – samen met een CV combiketel - zorg dragen voor warm water en verwarming, energiekosten zijn slechts € 180,00 per maand (gezin met 3 kinderen)
Vloerverwarming op de hele begane grond en de badkamer op de 1e verdieping
8 kamers, 2 badkamers, open keuken met kookeiland en bijkeuken, op elke verdieping een toilet
Geavanceerd alarmsysteem, bedienbaar vanaf smartphone of tablet
Oprit met plaats voor 3 auto’s
Oprit met oplaadpaal voor elektrische en hybride auto’s
Ondanks complete renovatie ouderdoms- en asbestclausule van toepassing
Oplevering in overleg

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.
Kraaienlaan 85, Vogelwijk

Beautifully renovated, extended and sustainable corner manor house with three floors with a living area of 191 m² on a plot of 391 m².

The house has a beautifully landscaped, sunny garden with an elevated sun terrace, in total 189 m².You have free views in three directions and the house comes with a driveway with space for three cars and a charging pole for an electrical or hybrid car.

This corner house has a ground floor with an extension at the back and two separate rooms. One of those rooms is accessible through the living room also has its own entrance and might be used as a working studio. The other room is in the extension at the back and has access from the living room through original sliding doors that were replaced from the first floor to this room.
The ground floor has an open kitchen with an real cooking island, a extra kitchen at the side a utility room and a separate toilet in the hallway. At the back French doors opening up to the lovely sun terrace, the amazing garden and the wooden garden house.

On the first and second floor a total of 4 bedrooms, 2 bathrooms, 2 toilets and a small loft.

The house has been fully renovated in the past 5 years and is made sustainable with floor, roof and wall insulation, an air - water heat pump and solar panels. The house also has an advanced alarm system. A list with full details of the complete renovation(s) is available.

This lovely manor is situated on a beautiful location in probably the best neighbourhood in The Hague. It is within walking distance of the beach and very close by all big city facilities as shopping malls, public transport, the European and International School, sporting venues, parks and close to all the main roads to the highways.

Lay out

Ground floor
Through the front garden, entrance of the house, corridor with meter cupboard, separate toilet and hand wash, built in wardrobe and the wooden stairs to the first floor.
From the corridor you can go left into the living room or straight to the utility room which is connected with the kitchen and thus also the dining and living room. To the left you enter the living room which has bay window and a working fireplace. Towards the dining room and the open kitchen. Connected to the living room are two separate rooms. One also has its own entrance at the side of the house. The room at the back is a lounge and quiet room and can be used as extra dining room in case of a lot of guests. Over the full width of the house the built on extension with a big skylight that makes for a very bright open kitchen and dining room. From the extension French doors to the sun terrace and the amazing and enormous garden. On the side of the house an entrance gate directly to the garden but mainly in use for bicycles that can be placed in the bicycle shed.

The kitchen has a cooking island with a six burner gas stove and a huge hot air oven (both
F. Bertazonni), above it an integrated ventilation hood and lots of storage. Against the back wall a dishwasher, an American refrigerator and deep freezer with ice cube machine and a stainless steel sink. Next to the main kitchen an extra kitchen space with a combi-steamer and a integrated coffee machine (both AEG) and opposite of the a built in micro wave and also a stainless steel sink with as an extra a water hose. Between the hall way and the extra kitchen the utility room with the laundry machine and the dryer, the central heating system, the heat pump,boiler and converter of the solar panels.

First floor
Wooden stairs to the landing at the first floor with a separate toilet with a hand wash. On this floor the parental bedroom with a very big walk-in closet (former small bedroom) At the back also a spacious bedroom. Both rooms have a door to the balcony (facing south). At the back also the large bathroom with a walk-in shower, a sink cabinet, floor heating and a door opening up to the roof of the extension.

Second floor
Wooden stairs to a small landing. At the front a L-shaped bedroom with a little sink cabinet, at the back also a bedroom with a sink cabinet. In between this room the extra bath room with a walk-in shower and a toilet. This floor gives also entrance to a hedge to the small and low loft.

Special features
Situated on eternal land lease
Canon bought off eternally in 2018 because of revision of the canon (land lease taxes) in 2021
Redemption value of canon was € 118.500,00, part of the asking price
Year of built 1950
Protected city scape Vogelwijk
Living space 191 m²
Plot size 391 m²
Beautifully landscaped garden with lofted sun terrace connected to the house and a garden house, garden is 189 m² and is facing west south west.
Separate shed for several bicycles, entrance along the side of the house
House has a new extension with very large skylight
Fully renovated and made sustainable in the last 5 years (HR++ windows, floor, roof and wall insulation and heat pump and solar panels)
Central heating system from 2015
Energy costs with a family of 5 only € 180,00
Floor heating on the ground floor and the bath room on the first floor
8 rooms, 2 bath rooms, 3 toilets, open kitchen with real cooking island
Drive way with space for 3 cars and a charging pole for electric or hybrid vehicles
Asbestos and material clauses are part of the contract
Acceptance in agreement

Kenmerken

Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Vraagprijs € 1.110.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Halfvrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 1950 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht en beschutte ligging Indeling Woonoppervlakte 191 m² Perceeloppervlakte 391 m² Gebouwgebonden buitenruimte 46 m² Overige inpandige ruimte 14 m² Externe bergruimte 9 m² Inhoud 696 m³ Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 6 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas en volledig geïsoleerd Warmwater C.V.-Ketel, zonneboiler en zonnecollectoren Verwarming C.V.-Ketel, vloerverwarming gedeeltelijk en warmtepomp C.V.-Ketel Intergas hre (Gas Combiketel uit 2015, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin en zonneterras Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 189 m² (18.0 m bij 10.5 m) Ligging hoofdtuin West Achterom Ja Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Voorzieningen Voorzien van elektra en voorzien van water Parkeergelegenheid Garage Parkeerplaats en geen garage Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren en op eigen terrein Toelichting Oprit met oplaadpaal, plaats voor 3 auto's Parkeer capaciteit 3 Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Goed tot uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, Alarminstallatie, Rolluiken, TV kabel, Buitenzonwering, Zonnecollectoren, Rookkanaal, Glasvezel kabel, Domotica Kadastrale gegevens Gemeente 's-Gravenhage Sectie I Perceelnummer 5755 Oppervlakte 391 m² Eigendomssituatie Erfpacht Afgekocht tot Eeuwigdurend

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring