Diensten | Aankoop

Neem een NVM-aankoopmakelaar mee!

We horen het nog erg vaak van onze klanten: “Een NVM-aankoopmakelaar? Wat doet die eigenlijk? Als ik een huis wil kopen zit daar toch al een makelaar bij?”. Er is blijkbaar nog veel onduidelijkheid over wat een NVM-aankoopmakelaar is en wat deze doet. Daarom laten de makelaars in de regio Haaglanden consumenten vanaf nu vrijblijvend kennismaken met een NVM-aankoopmakelaar.

Het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar

Als men een huis op het oog heeft, komt men vrijwel altijd eerst in contact met de makelaar van de verkoper. Natuurlijk zal deze makelaar alle informatie geven, maar het blijft de makelaar die door de verkoper is ingehuurd om zijn huis te verkopen. Dat betekent dat hij primair de belangen van de verkoper behartigt en niet die van de koper. Dat begint al met de prijs van de woning. De makelaar van de verkoper wil een zo hoog mogelijke prijs voor zijn klant bedingen en de koper wil uiteraard zo min mogelijk betalen.

Omdat een consument niet elke dag een huis koopt en het wellicht de grootste uitgave is die in zijn leven doet, is het zeer verstandig zelf óók een makelaar in te schakelen. Een makelaar die de koper professioneel begeleidt bij de aankoop, net zoals de verkoper door zijn eigen (verkoop)makelaar wordt begeleid bij de verkoop. Als men dat doet, spreken we van een aankoopmakelaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor.