Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop

Waldeck Pyrmontkade 943

2518 JW 's-Gravenhage
Vraagprijs € 695.000,- k.k. Beschikbaar

Kenmerken

Soort object Appartement Bouwjaar 1895 Woonoppervlakte 193 m² Aantal kamers 6
Lees meer

Omschrijving

(ENGLISH TEXT BELOW)

Uniek in het huidige aanbod: een schitterend dubbel benedenhuis (beletage met opvallend hoog souterrain) van ca. 193 m² met diepe tuin aan de achterzijde, prachtig gelegen op de hoek van de Waldeck Pyrmontkade en de van Blankenburgstraat in de populaire wijk...
Lees meer

Omschrijving

(ENGLISH TEXT BELOW)

Uniek in het huidige aanbod: een schitterend dubbel benedenhuis (beletage met opvallend hoog souterrain) van ca. 193 m² met diepe tuin aan de achterzijde, prachtig gelegen op de hoek van de Waldeck Pyrmontkade en de van Blankenburgstraat in de populaire wijk Duinoord.

De grandeur van de architectuur aan de buitenzijde én de prachtige entree wordt voortgezet in de gehele woning. De woning beschikt over 6 ruim bemeten kamers: 4 slaapkamers en de royale en-suite woon – en eetkamer met authentieke separatie en een prachtige marmeren schouw met open haard in het woongedeelte, een lichte moderne keuken, badkamer, 2 toiletten, veel interne bergruimte en een tuin (N) met opgehoogd terras met daaronder een berging. De tuin is achterom bereikbaar.

Deze unieke woning is in de afgelopen jaren intern vrijwel compleet gerenoveerd waarbij veel originele details behouden zijn gebleven of zijn teruggeplaatst.

De prachtige dubbele benedenwoning is gelegen in het gewilde en architectonisch schitterende Duinoord (bescherm stadsgezicht) op de hoek van de Waldeck Pyrmontkade en de van Blankenburgstraat.

Vanaf deze woning loop je zo naar de gezellige Reinkenstraat (Duinoord) of de Frederik Hendriklaan in het Statenkwartier met vele winkels en horecagelegenheden en fiets je in 10 minuten naar het Noordzeestrand en de levendige haven van Scheveningen maar ook het groen van de Bosjes van Poot en het prachtige duingebied van het Westduinpark.

Het centrum van Den Haag ligt op 10 minuten fietsafstand. De openbaar vervoervoorzieningen zijn uitstekend (tramlijn 16 en stadsbus 24 stoppen bijna voor de deur, beiden gaan naar o.a. het centrum en Den Haag Centraal) en de woning ligt gunstig ten opzichte van de belangrijke uitvalswegen naar het Rijkswegennet. In de directe omgeving zijn er diverse basisscholen en scholen voor alle vormen van voortgezet onderwijs, diverse musea en vele sportmogelijkheden. Betaald parkeren van 18.00 uur – 24.00 uur of met parkeervergunning.

Indeling:

Begane grond
Entree op straatniveau, vestibule met meterkast met 8 groepen en 2 aardlekschakelaars. De plafondhoogte van de vestibule en de originele (halve) houten trap naar enerzijds de woonlaag op de beletage en anderzijds de woonlaag in het souterrain geeft de entree de grandeur die ook in de rest van de woning én de wijk is terug te vinden.

Beletage
Bordes met direct links toegang naar een ruime en – vanwege de hoekligging – lichte, vijfhoekige kamer met vaste kast en originele lambrisering. Vanaf het bordes doorgang naar hal met diep toilet en fonteintje. Vanuit de hal rechts zowel voor als achter een aparte toegangsdeur tot de royale woonkamer en-suite met separatie die weliswaar nieuw is maar wel overeenkomstig de originele separatie is nagemaakt. Aan de straatzijde een woonkamergedeelte met authentieke, marmeren schouw met werkende open haard en aan de tuinzijde een woon – en eetgedeelte met serre.

Vanuit de hal betreed je aan de achterzijde (straatkant van Blankenburgstraat) de aparte, moderne keuken met vaste servieskast met glazen deuren, 5-pits gasfornuis met oven (SMEG), een Miele vaatwasser, een magnetron, een aparte (close-in) boiler voor de warmwatervoorziening in de keuken en een bovenblad van hout.

Met uitzondering van de keuken ligt op de hele verdieping visgraatparket met bies en is de hele verdieping voorzien van prachtige ornamentenplafonds van bijna 4 meter hoog.

Souterrain
Dit souterrain over de gehele woonlaag een opmerkelijke plafondhoogte van 2,74 meter!

Met de (halve) houten trap naar beneden naar de L-vormige hal met plavuizen. Direct zowel links als rechts aan de voorzijde een riante (slaap) kamer, waarvan rechts met vaste kast. Vervolgens aan de rechterzijde de badkamer met bad, douche en wastafel. Daarna rechts toegang tot een wederom zeer ruim bemeten (slaap)kamer, grenzend aan de tuin. Aan het eind van de hal een loopdeur naar de tuin (NW) met achterin een verhoogd terras met daaronder bergruimte. De tuin heeft door het ontbreken van zichtlijnen van de achterburen een grote mate van privacy.

In de hal bevinden zich een apart toilet, een vaste trapkast, een vaste kast met zeer diepe (maar wel lage) bergruimte, een vaste inloopkast met opstelling voor wasmachine en droger en een ruime nis voor o.a. een grote garderobekast.

Opvallend aan dit souterrain is het lichte karakter door veel grote bovenlichten aan de voorzijde, daglichttoetreding vanaf de zijgevel en de raampartijen aan de tuinzijde.

Bijzonderheden
Eigen grond
Bouwjaar 1895
Hoekligging
Diepe tuin van ca. 55 m² met achterom
Woonoppervlak 193 m²
Intern vrijwel compleet gerenoveerd
De vele authentieke details zijn behouden of in originele stijl gereproduceerd en teruggeplaatst
Plafondhoogte beletage 3,43 meter
Plafondhoogte souterrain 2,74 meter
Op beletage over de hele woonlaag visgraatparket met bies (met uitzondering van de keuken)
Op beletage houten kozijnen met dubbel glas, in het souterrain houten kozijnen met enkel glas en voorzetramen; in de slaapkamers aan de voorzijde houten kozijnen met enkel glas
Alle ruimtes in het souterrain voorzien van suskasten.
Natte ruimtes voorzien van mechanische ventilatie
Plafonds boven kamer en-suite en serre goed geïsoleerd
Vloer bovenburen aan voorzijde (boven woonkamergedeelte) goed geïsoleerd
Originele radiatoren
Loden leidingen verwijderd
VvE recent geactiveerd
Maandelijkse inleg € 150,00
Oplevering in overleg

*************************************************************************************************

ENGLISH TEXT
Now for sale: a beautiful and spacious double ground floor( extra large basement and elevated groundfloor) apartment of 193 m² with a deep backyard, on a brilliant location on the corner of the Waldeck Pyrmontkade and the van Blankenburgstraat.

The imposing architecture of the building and the whole neighbourhood continues inside with the imposing entrance and the elevated ground floor with it’s high ceilings and authentic details. This two floor apartment has 6 spacious rooms: 4 bedrooms and the very large living and dining room with it’s separation with sliding doors and open fireplace. Furthermore the apartment has a modern kitchen, 2 separate toilets, a large bathroom and lots of storage space.

This unique apartment has been almost completely refurbished over the last few years, with a keen eye for - maintaining – the authentic details.

The two floor apartment is ideally situated in the lovely and popular neighbourhood of Duinoord (protected city scape) It is close to schools, shops (including the Frederick Hendriklaan), parks and convenient public transport connections. The city centre, the harbour of Scheveningen with its restaurants theatres, museums, nightlife and the beach are just minutes away. Close and easy access to main highways. Parking available on the road outside the door; residents parking permits from 18:00 to 24:00.

Lay out

Ground floor
Stylish entrance at street level. Vestibule with a few steps up to the corridor of the ground floor and a few steps down to the basement. Cupboard with fuse box with 8 groups for electricity and two safety valves (earthing).The ceiling height here is more than 5 meters.

Elevated ground floor
The ground floor has an L-shaped corridor with a separate toilet. Due to its width it has the feeling of a hallway. From here you enter the imposing living and dining room. The front and back room separation and sliding doors of the original en-suite rooms were taken out but have been luckily replaced with a separation and sliding doors with a original look and feel. In the back room there is an adjoining conservatory. The front room has a splendid marble mantelpiece with open fireplace and stylish mouldings on the ceiling. Two top windows offer unhindered, panoramic views of the impressive wide avenue, looking out onto the waters of the nearby canal. From the conservatory of the backroom there is a pleasant, panoramic view across the greenery of the backyard, with the additional enhancing view of the beautiful facades of the buildings on the van Blankenburgstraat. At the front, on the corner, there is a spacious, charming 5-sided room, also with the aforementioned impressive views. At the rear is the kitchen, in the basic shape of a triangle. The kitchen has an authentic china cabinet, a neat kitchen unit along the longest wall with built-in appliances.

Basement
The ceiling height of the basement is 2,74 meters!

Via the vestibule, near the front door, the stairs lead down to the basement, where a long, wide L-shaped corridor/hallway provides access to all rooms on this pleasant level. The corridor/hallway has several alcoves and cupboards, creating additional (storage) space. There is also a cupboard housing the central At the front of the basement there are two large bedrooms with pleasantly large top lights that allows ample natural light to enter. Then there is the large room at the back. This master bedroom is peaceful, light and airy, offering a lovely view of the backyard.
The bathroom is located between this bedroom and the large front room on the right. It has a bathtub, separate shower, wash basin unit, towel radiator and extra storage space.

The hallway has a separate toilet accessible and it gives access to the deep backyard. The nearest and the widest part of the garden is formed by a sheltered characterful terrace. At the back of the yard, there is an own entrance that leads to the van Blankenburgstraat. Its position, facing east-northeast, the absence of direct back neighbours, as well as the extra spatial effect of its corner location on the van Blankenburgstraat makes it a pleasant area to spend time.

Details of interest
Own ground
Built in 1895
Living space around 193 m²
Lots of authentic details are well kept
Ceilings at the elevated ground floor 3,43 meters high
Ceilings of the basement 2,74 meter high
Association of owners,monthly costs € 150,00

Kenmerken

Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 695.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Appartement Soort appartement dubbel benedenhuis Subtype woning Etagewoning permanent Bouwjaar 1895 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, aan rustige weg, in woonwijk en vrij uitzicht Indeling Woonoppervlakte 193 m² Inhoud 756 m³ Aantal kamers 6 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Isolatie Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel ATAG Enigma Bouwjaar C.V.-Ketel 2003 Combiketel Ja Brandstof Gas Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin Achtertuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 55 m² (17.0 m bij 3.22 m) Ligging hoofdtuin Noordoost Achterom Ja Kwaliteit tuin normaal Parkeergelegenheid Garage Geen garage Parkeerfaciliteiten Betaald parkeren, Parkeervergunningen Dak Soort dak samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Bijdrage VVE p/m € 150,00 Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, TV kabel Kadastrale gegevens Gemeente 's-Gravenhage Sectie N Perceelnummer 8010 Index 3 Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.